NEFSC Protected Species Survey Mitigation Plans ASRG Panel Review Agenda

Wednesday 29 May

10:00 Opening comments

- Introduction of Panel
- Presentation on the need for the Survey Mitigation Plans
- Expectations for this peer review (including review of ToRs)
- Agenda Review

10:30 Marine mammal and sea turtle <u>aerial</u> survey mitigation plan (1.5 hrs)

- Presentation on the plan Debra Palka
- Panel discussion Len Thomas
- Public questions/comments

12:00 Break

1:00 Marine mammal, sea turtle, and seabird <u>ship-based</u> survey mitigation plan (1.5 hrs)

- Presentation on the plan Debra Palka
- Panel discussion Len Thomas
- Public questions/comments

2:30 Break

2:45 Vessel-based Sea Turtle Ecology Survey (1 hr)

- Presentation on the plan Heather Haas
- Panel discussion Len Thomas
- Public questions/comments
- 3:45 Break
- 4:00 Panel Review of Day's Findings
- 5:00 Adjourn for Day

Thursday, 30 May

10:00 Recap of Day 1

10:30 Seal survey mitigation plan (1.5 hrs)

- Presentation on the plan Kimberly Murray
- Panel discussion Ana Sirovic
- Public questions/comments

12:00 Break

- 1:00 Overview and discussion of digital aerial survey techniques (0.5 hrs)
- Presentation Debra Palka
- Clarifying questions from panel/discussion
- 1:30 Right whale transect and photo-ID survey mitigation plan (1.5 hrs)
 - Presentation on the plan Tim Cole

- Panel discussion Lesley Thorne
- Public questions/comments
- 3:00 Break
- 3:15 Passive acoustic survey mitigation plan (1 hr)
 - Presentation on the plan Sofie Van Parijs
 - Panel discussion Kathy Ono
 - Public questions/comments
- 4:15 Panel Review of Day's Findings
- 5:00 End Review